Az IFKA is csatlakozott a Pörgessük fel együtt a hazai kkv szektort! című rendezvénysorozathoz

Primary Menu
April 17, 2023
Elindult a KAVOSZ Zrt., a Gazdaságfejlesztési Minisztérium, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Portfolio.hu szakmai együttműködésben a Pörgessük fel együtt a hazai kkv szektort! című rendezvénysorozat.


Az országos gazdasági road show célja, hogy átfogó képet adjon a hazai gazdasági helyzetről és összegyűjtse azokat a pénzügyi és fejlesztési lehetőségeket, amelyek segíthetik a kis- és középvállalkozásokat az újraindulásban és kiutat jelenthetnek a válságból. Az első állomás Debrecen volt, ahol Papp László, a város polgármestere, dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és további szakemberek vitatták meg a kkv-k helyzetét, illetve szó esett a várost érintő jelentős befektetésekről is. Lóga Máté, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium gazdaságfejlesztésért és nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős államtitkára elmondta: az energiaimporttól való függőség az egész kontinenst sújtja, de ezen belül is Magyarországot talán a legjobban. Ugyanakkor az államtitkár kitért arra is, hogy Magyarország jó befektetési célország, ezért érdemes fejleszteni minden szektorban.

A gazdasági rendezvénysorozat második helyszíne Miskolc volt, ahol a gazdasági szakemberek mellett Szopkó Tibor, Miskolc alpolgármestere beszélt arról, hogy a városvezetés célja, hogy Miskolc Magyarország egyik legélhetőbb városa legyen, ennek érdekében elindult egy komplex városfejlesztési és városrehabilitációs program. Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója szerint a közös cél az, hogy a gazdasági szereplőkkel együtt megismerjük az ország vállalatait, segítsük őket a napi problémák megoldásában, mert ez vezet hosszú távú fejlődéshez.

Szabó István Attila, az IFKA ügyvezetője a debreceni és a miskolci eseményen is beszámolt a kkv-k fejlesztését célzó programok eddigi eredményeiről, részletesen ismertette az IFKA kiemelt projekteit és szolgáltatásait, valamint beszélt az új GINOP Plusz projektről, amely a gazdaság előremozdulását tűzi ki céljául, és amelyben több, az IFKA által már használt, sikeres programelem is helyet kap majd.

A KAVOSZ és a vállalkozás- és gazdaságfejlesztéssel foglalkozó IFKA együttműködése fontos eleme lesz a vállalkozásfejlesztési ökoszisztéma további újításának. A cél a meglévő vállalkozásfejlesztési tudás integrációja, az ökoszisztéma erősítése.

Az országos gazdaságélénkítő roadshow folytatódik Veszprémben április 27-én.

This website uses cookies to function. By continuing to browse this site, you agree to the use of cookies stored on your computer.