Sikerrel zárult a legnagyobb hazai vállalkozás-mentorálási program

Improving Job Opportunities
June 14, 2023
Közel háromezer hazai vállalat több mint ötezer mentorálási alkalmon vett részt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által vezetett, az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. és a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány együttműködésében megvalósított Országos Vállalkozói Mentorprogramban (OVM).

A június 13-i zárórendezvényen az öt éve indított konzorcium eredményeiről beszélgettek a szakpolitikai résztvevők, a program vezetői és résztvevői, valamint a partnerek.  Az Országos Vállalkozói Mentorprogram öt alapprogramból állt: külpiaci, valamint beszállítói csoportos mentorálás, fiatal vállalkozók, női vállalkozók, illetve generációváltó cégek részére nyújtott személyes mentorálás, fenntarthatósági szemléletformálás, továbbá pénzügyi- és vállalkozói szemléletformálás. „A mentorprogramban egy valós és aktuális igényre reagálva minőségi szolgáltatást nyújtottunk, tömegesen, és mégis magas minőség mellett. Kézen fogtuk, fejlesztettük és közösségbe rendeztük a vállalkozásokat egy kiváló projektcsapattal. A program céljait 161 és 465% közötti arányban teljesítette, valamint önmagában teljesítette a GINOP egyik lényegi, az EU által elvárt, a vállalkozások nem pénzügyi támogatásához kapcsolódó célkitűzését.” – foglalta össze a program sikerének titkát Dr. Mezősi Balázs, a program szakmai vezetője a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara részéről.

Az IFKA a projekt keretében a Vállalkozói Információs Portállal (VALI.HU) integráltan működő – IT fejlesztés eredményeként létrejövő – Forrástérkép projektelemet valósítja meg. A Forrástérkép lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy a tervezett fejlődési pályájukhoz, aktuális kihívásaikhoz megtalálják a megfelelő finanszírozási terméket. 

A zárórendezvényen a konzorciumi partnerek előadásai után kerekasztal-beszélgetésekre került sor, melyen az említett alapprogramok eredményeiről és sikereiről beszélgettek a résztvevők, a személyes mentoráláson résztvevők pedig elmondhatták, pontosan miben is segítette őket a program. 
 

This website uses cookies to function. By continuing to browse this site, you agree to the use of cookies stored on your computer.