Rekordszámú résztvevővel zajlott a hetedik Modern Gyárak Éjszakája

Primary Menu
November 13, 2023
Az idén hetedik alkalommal megrendezett Modern Gyárak Éjszakája programsorozat, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium tulajdonosi joggyakorlása alatt álló IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. szervezésében az eddigi legtöbb gyár helyszínen zajlott 2023. november 10-én.

Az országos eseményt a Gazdaságfejlesztési Minisztérium és az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. közösen nyitotta meg a Márka Üdítőgyártó Kft. üzemében. Egy este alatt 3400 ember jutott el valamelyik gyárba az országban, emellett több ezren online is megtekintettek hazai üzemeket.

A Modern Gyárak Éjszakája különleges lehetőséget biztosít a csatlakozó gyárak és üzemek számára: online és offline módon mutathatják be egyedi megoldásaikat és tevékenységüket hazánk példaértékű vállalatai között. Az országos programsorozat évről évre egyre népszerűbb, idén rekordszámú, 92 gyáregység csatlakozott a kezdeményezéshez, amelynek köszönhetően az érdeklődők átfogó képet kaphatnak a hazánkban működő, bizonyos területen vagy mutatók alapján kiemelkedő gyárak működéséről. A tavalyi évhez képest megnövekedett számmal, 73-an adtak lehetőséget a személyes gyárbejárásra. A személyes látogatásokon kívül 33 cég online bemutatóval, azaz videós tartalommal vagy virtuális gyárbejárással készült. Idén 40 százalékkal több látogató tudott gyárlátogatáson részt venni, mint a tavalyi évben: összesen 3400 személyes látogatót fogadtak a gyárak egy este alatt!

A résztvevő vállalatok többek között építhetik és erősíthetik üzleti kapcsolataikat is az eseménynek köszönhetően, hiszen a potenciális partnerek, beszállítók, leendő vásárlók, a szektorban tevékenykedő hasonló vállalkozások tudomást szerezhetnek működésükről, megnyitva így akár a jövőbeni együttműködések lehetőségét is. Az esemény a vállalatokon túl a látogatók számára is kedvező lehet, ugyanis segíthet a pályaválasztás előtt álló fiatal generációnak, a fejlődő és fejlődni vágyó kis- és középvállalkozásoknak, a potenciális beszállítóknak, valamint az érdeklődő lakosság tagjai számára is, hiszen új tapasztalatokkal és tudással gazdagodhatnak.

A Modern Gyárak Éjszakája 2023. esemény a GINOP Plusz-1.1.1-22-2022-00001 azonosítószámú, Célzott vállalkozásfejlesztési szolgáltatások biztosítása mikro-, kis- és középvállalkozások számára című projekt részeként került megrendezésre. Az európai uniós forrást biztosító GINOP Plusz projekt az első Stratégiai Jelentőségű Projekt [Operation of Strategic Importance (OSI)] a 2021-2027 időszakban. Célja, hogy a kkv-k támogatásával hozzájáruljon a vállalkozások általános helyzetének javításához, árbevételük és a bruttó hozzáadott értékük növeléséhez, valamint az exportképességük és versenyképességük növeléséhez. A GINOP Plusz-1.1.1-22-2022-00001 azonosítószámú, Célzott vállalkozásfejlesztési szolgáltatások biztosítása mikro-, kis- és középvállalkozások számára című projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg az Európai Unió támogatásával.

A gyárak képes és szöveges bemutatkozója a www.moderngyarakejszakaja.hu oldalon az archívumban évekre visszamenőleg is megtekinthető.

 

This website uses cookies to function. By continuing to browse this site, you agree to the use of cookies stored on your computer.