Együttműködési megállapodást kötött az MGFÜ és a JVSZ

Social enterprises
May 22, 2024
2024. május 22-én együttműködési megállapodást írtak alá a Joint Venture Szövetség és a Magyar Gazdaságfejlesztési Ügynökség képviselői.


Az együttműködés során a kkv-szektor megerősítése céljából az MGFÜ egyre több magyar vállalkozást kíván elérni célzott támogatási programokkal. Többek között a kkv-k generációváltásának segítése, az ESG szemlélet fejlesztése, a beszállítófejlesztés és a külpiaci megjelenés a legfontosabb területek, ahol a szinergia megteremtésére törekedve dolgozik majd az MGFÜ és a JVSZ.

A partnerség legfőbb célja, hogy a két társaság feltárja és összehangolja az intézményrendszer szereplőinek működésében meglévő párhuzamosságokat, ezáltal segítve a kkv-k fejlődését, hatékony és eredményes megszólításukat. Szabados Richárd, az MGFÜ ügyvezetője elmondta: a társaság feladata, hogy a hazai kkv-k számára könnyen és gyorsan hozzáférhető fejlesztéspolitikai, finanszírozási eszközrendszert biztosításon, valamint támogassa a kkv-k termelékenységét és exportképességét. Buday-Kollárik Tímea, a JVSZ ügyvezetője hozzátette: az ügynökséggel kialakított együttműködés valós lehetőséget teremt a hazai vállalkozásfejlesztési ökoszisztéma támogatására, javaslatok kidolgozására.

Fotó: JVSZ

This website uses cookies to function. By continuing to browse this site, you agree to the use of cookies stored on your computer.