A járvány hatásaira, a versenyképességre és tudományos módszertani kérdésekre fókuszált az első Vállalkozáskutatási Konferencia

Social enterprises
November 17, 2020
A járványhelyzet miatt online került megrendezésre az I. Vállalkozáskutatási konferencia.
A járványhelyzet miatt online került megrendezésre az I. Vállalkozáskutatási konferencia november 6-án, az IFKA a Magyar kkv-k működési és vezetési gyakorlatának fejlesztése című GINOP kiemelt projektje keretében.

Az idén megalakult Vállalkozáskutatói és Elemzői Hálózat a vállalkozáskutatók megszervezését, a köztük lévő együttműködés erősítését tűzte ki célul maga elé, tevékenységének központi eleme a hagyományteremtő céllal szervezett konferencia.

A konferencia programjában 42 előadás szerepelt 52 előadótól. A prezentációkat négy fő téma szervezte. Öt szekció foglalkozott a járvány vállalkozásokra gyakorolt hatásával, három szekciót töltöttek meg a módszertani fókuszú prezentációk. Két-két szekció adott teret a versenyképesség, illetve a vállalkozások és vállalkozók témakör előadásainak. A gazdag programban egyaránt szerepeltek közgazdaságtani és menedzsment alapú előadások, illetve szociológiai, és jogi témájú prezentációk. (A konferencia programja itt tekinthető meg).

A Konferenciát Szepesi Balázs, a Mathias Corvinus Collegium Közgazdasági Iskolájának vezetője és Virágh Enikő, az IFKA projektmenedzsere nyitották meg. 
A szekciók munkáját a szervezőbizottság tagjai vezették: Becsey Zsolt (MNB), Czakó Erzsébet (Corvinus Egyetem), Katona Klára (Pázmány Péter Katolikus Egyetem), Kutasi Gábor (Nemzeti Közszolgálati Egyetem), Radácsi László (Budapesti Gazdasági Egyetem), Szepesi Balázs (Mathias Corvinus Collegium), Szerb László (Pécsi Tudományegyetem), Virágh Enikő (IFKA).

A konferencia hasznos áttekintést adott a vállalkozások helyzetéről, a vállalkozáskutatás módszereiről és feladatairól. Bár az online keretek miatt a kapcsolatépítés lehetősége korlátozott volt, a résztvevők szerint az ilyen, a személyes találkozásokat nehezítő időkben különösen fontos, hogy legyenek a vállalkozáskutató közösséget szervező események, legyen tere a vállalkozásokkal kapcsolatos tudományos diskurzusoknak.
A Vállalkozáskutató Hálózat jövőre is tervezi a konferencia megszervezését az IFKA a Magyar kkv-k működési és vezetési gyakorlatának fejlesztése (GINOP-1.1.10-20-2020-00001) kiemelt projektjének keretében.

 Dr. Szepesi Balázs  –  Járvány, versenyképesség, kompetencia – a Vállalkozáskutató Hálózat első éves konferenciájának nyitóbeszéde ITT olvasható.
 Az I. Vállalkozáskutatási konferencia programja, és további részletek a linken elérhetőek: https://ifka.hu/hu/article/905    
This website uses cookies to function. By continuing to browse this site, you agree to the use of cookies stored on your computer.