Elindult a célzott vállalkozásfejlesztési szolgáltatások biztosítása projekt a kkv-k számára

Primary Menu
October 12, 2023
Elindult a célzott vállalkozásfejlesztési szolgáltatások biztosítása a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) számára című projekt a Ginop Plusz program keretében - mondta a Miniszterelnökség gazdaságfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára csütörtökön a Ferzol Kft. tápiószőlősi üzemében.
Greinstetter Balázs a projekt nyitóeseményén ismertette: a kormány gazdaságfejlesztési ügynöksége, az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. felügyeletével indulnak el az új vállalkozásfejlesztési támogatások, a Ginop Plusz keretében a 2021-2027-es programozási időszak társfinanszírozásában összesen 2300 milliárd forint keretösszeg áll rendelkezésre.

Emlékeztetett, hogy a Ginop Plusz program elődjéhez, a Ginop Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programhoz hasonlóan a legnagyobb költségvetésű hazai operatív program, amely jelzi a kormány elkötelezettségét a hazai vállalkozások versenyképességének fokozásában és a fenntartható foglalkoztatás fejlesztésében. A cél továbbra is a hazai kkv-k versenyképességének javítása a technológiaváltás támogatásával - fűzte hozzá az államtitkár.

Ismertette, hogy a Ginop Plusz öt prioritása a kkv-szektor fejlesztése, a vállalati kutatásfejlesztés, a fiatalok elhelyezkedésének támogatása, aktív munkaerőpiaci programok létrehozása, valamint a szakképzési és felsőoktatási fejlesztések ösztönzése.

Kiemelte: a program révén már több ezer hazai közép- és kisvállalkozás jutott hozzá közel 400 milliárd forint fejlesztési forráshoz.

A Ferzol Kft. tagja a Modern Mintaüzem Programnak (ModeM), amelynek célkitűzése a mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének javítása, a vállalkozói környezet és kultúra fejlesztése, a piachoz való magas fokú alkalmazkodás támogatása. A program szolgáltatása a mintaüzemek látogatásának lehetősége, amikor az érdeklődő kkv-k eredeti környezetben ismerhetnek meg olyan technológiákat, alkalmazott módszereket, amelyek példaként szolgálhatnak számukra. A Ginop és A Ginop Plusz programok kedvezményezettjei eredményességi kritériumok teljesítésével vehetnek részt a mintaüzem-látogatásokban. Az IFKA tájékoztatása szerint 70 szerződött mintaüzemi partneren keresztül, 2021 óta több mint 300 mintaüzemi látogatás zajlott le.

Bíró Zoltán, a Ferzol Kft. ügyvezetője a rendezvényen elmondta, hogy a 100 százalékban magyar tulajdonú családi vállalkozás 1990-ben indult egy garázsból, és mára több mint 500 munkavállalót foglalkoztató, három telephellyel rendelkező nagyvállalattá vált.

Az elektronikus beszámoló portál adatai szerint a Ferzol Kft. a 2022-es üzleti évet 8,6 milliárd forint nettó árbevétellel és 690 millió forint adózott eredménnyel zárta. A 2021-es üzleti évben a cég 8,36 milliárd forint nettó árbevételt és 950 millió forint adózott eredményt ért el.

Forrás: mti
This website uses cookies to function. By continuing to browse this site, you agree to the use of cookies stored on your computer.