IFKA – a vállalkozások szolgálatában

Primary Menu
September 20, 2023
Az IFKA, Magyarország vállalkozásfejlesztési ügynökségeként, számos, a kkv-k versenyképességének növelését célzó, térítésmentes szolgáltatást biztosít.
Az IFKA új feladatai közé tartozik a hazai beszállító vállalatok fejlesztése, a vállalkozások ESG (környezeti, szociális és irányítási) szempontú felkészítése, valamint energiahatékonyságot célzó fejlesztések előkészítése: mindezt személyre szabott módon, egyablakos, átlátható ügyfél utakon keresztül valósítja meg a közeljövőben.
 
Az IFKA ügynökségi feladatai közé tartozik majd a pályázói szakmai támogatói rendszerek, szemléletformáló programok, a vállalkozói együttműködések ösztönzése érdekében a virtuális piacterek, kataszterek működtetése, cégdiagnosztika, fejlesztési tervek elkészítése, üzleti partnerkeresés, klaszterekkel való együttműködés, képzési, mentorálási szolgáltatások nyújtása és a generációváltás elősegítése. Fontos cél, hogy a szolgáltatások elérjék a hátrányos helyzetű térségek vállalkozóit, valamint a speciális vállalkozói csoportokat. A vállalatokat segítő szakértői szolgáltatói bázis kialakítása során az IFKA kifejlesztett egy egyedülálló rendszert, mely olyan szolgáltató vállalkozások minőségi kiválasztását biztosítja, amelyek szakértői szolgáltatást nyújthatnak a KKV Stratégia pilléreihez kapcsolódóan meghatározott GINOP és GINOP Plusz pályázati konstrukciók keretében kedvezményezett vállalkozások számára. Az IFKA továbbá kialakítója és kezelője a Vállalkozói Információs portálnak, melynek célja a vállalkozások gyors, hiteles és közérthető tájékoztatása személyre szabottan.
 
A fent említett szolgáltatások mellett az IFKA a lebonyolítója a Modern Mintaüzem Program projektnek is, melynek kitűzött célja, hogy közelebb hozza a kkv-k számára az ipar 4.0 kínálta lehetőségeket, felvezesse őket a fejlődési útjára. A tudásalapú, fejlesztő szolgáltatásokon túl, a szemléletformálás részeként, a már kiemelt programmá vált Modern Gyárak Éjszakája eseményt szervezi meg minden évben a vállalat a nagyközönség számára. A Modern Gyárak Éjszakája idén 2023. november 10-én kerül megrendezésre, amelyre már várják a partnercégek jelentkezését a Modern Gyárak Éjszakája (moderngyarakejszakaja.hu) honlapon keresztül.
 
Bővebb információért kövesse figyelemmel az IFKA honlapját, valamint a VALI.HU oldalt. A már igénybe vehető szolgáltatásokról (Modern Mintaüzem Program, Generációváltás és Második Esély Program, Minősített szakértők) szintén az említett oldalak adnak részletesebb tájékoztatást.
 
This website uses cookies to function. By continuing to browse this site, you agree to the use of cookies stored on your computer.