Kisbenzinkutak támogatása 2022

Iparfejlesztés
2022. március 24.
A Kisbenzinkutak támogatása 2022 program célja a magyarországi ellátásbiztonság garantálása érdekében a legfeljebb 50 közforgalmú üzemanyagtöltő állomást üzemeltető vállalkozások célzott támogatása.

A Program keretében azon üzemanyagtöltő állomások részesülhetnek támogatásban, amelyek üzemanyagértékesítésből származó éves nettó árbevétele a támogatási kérelem benyújtását megelőző üzleti év adatai alapján legfeljebb 50 milliárd forint. A támogatási program lényege, hogy az érintett vállalkozások az üzemanyagár-stoppal érintett üzemanyagok (95-ös oktánszámú motorbenzin és a dízelgázolaj) értékesítése után, maximum három hónapra forgalomarányosan támogatásban részesülhetnek. A támogatás alapja a támogatást igénylő 2021. évi március, április és május hónapokban összesen értékesített üzemanyag mennyiségének 80%-a (literben), a támogatás összege ezen forgalom alapján literenként 20 forint. A 2021. március 1-jét követően megnyílt benzinkutaknál a támogatás alapja a múlt évi havi átlagos értékesítés 80 százalékának háromszorosa.


A támogatási kérelmek Magyarország egész területéről benyújthatók 2022. március 25. 8:00 órától 2022. április 30. 23:59 óráig, a https://kisbenzinkutak.ifka.hu/ honlapon.

A támogatás egy összegben kerül folyósításra.

A támogatási programból adódó feladatok ellátását az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (a továbbiakban: Támogató) végzi.


A program részletes leírása: Felhívás a legfeljebb 50 közforgalmú üzemanyagtöltő állomást működtető kisbenzinkutak forgalomarányos támogatására

Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.