Együttműködési megállapodás a kkv-k pénzügyi tudatosságának növeléséért

Primary Menu
2024. október 22.
Szükség van a vállalatok pénzügyi tudatosságának növelésére – hangsúlyozta Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és a KAVOSZ Alapítvány közötti együttműködési megállapodás aláírásán. A megállapodás célja a kis- és középvállalkozások (kkv-k) pénzügyi ismereteinek fejlesztése, különösen a hitel- és tőkefinanszírozás területén.
A megállapodás keretében az NGM irányítása alá tartozó állami cégek - a Garantiqa Hitelgarancia Zrt., az MGFÜ Közhasznú Nonprofit Kft., a Start Garancia Zrt., az Eximbank Zrt. és a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. összesen 1 milliárd forinttal támogatják a KAVOSZ Vállalkozásfejlesztési és Pénzügyi Szemléletformálási Alapítványt. Az alapítvány feladata lesz a kkv-szektor pénzügyi kultúrájának megerősítése és a gazdaságpolitikai célok támogatása.

A rendezvényen Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, valamint Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója is kiemelte a Széchenyi Kártya Program szerepét, amely eddig 4400 milliárd forintot juttatott el a kkv-khoz, és további kedvezményeket is bejelentettek a programban részt vevő vállalkozások számára.

A megállapodás három évre szól, és hozzájárul a kkv-k finanszírozási lehetőségeinek bővítéséhez és versenyképességük növeléséhez.

Fotó: NGM
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.