Esélyteremtés nőknek Nógrádban

A kedvezményezett neve: IFKA Közhasznú Nonprofit Kft.

A projekt címe: Esélyteremtés nőknek Nógrádban

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.9-17-2017-00001

A projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2020.12.31.

A szerződött támogatás összege: 199 999 453 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100 %

A projekt tartalmának bemutatása:

Az EFOP 1.2.9-17 konstrukció célkitűzéseivel összhangban a projekt célja a nők munkaerő-piaci helyzetének javítása, valamint a család és munka összeegyeztethetőségének előmozdítása helyi megoldásokkal és együttműködésekkel, különösen az atipikus foglalkoztatási formák népszerűsítésével.
A projekt a munkaképes korú nők foglalkoztatottságának növelését tűzte ki célul, a munkanélküliség és az inaktívak arányának csökkentésével, a foglalkoztathatóság javításával, valamint a munkába állás és munkában maradás megkönnyítésével. A munkaerőpiac keresleti és kínálati oldalát egyaránt erősíti a térségi munkaerőpiac releváns szereplői közötti együttműködés kialakítása és tartalmi elemeinek bővítése, amely a tervezett projekt tevékenységei közé tartozik.

Az együttműködés hozzájárulhat a munkaerő kínálatot alakító képzések tartalmi és minőségi jellemzőinek javításához, a helyi gazdaság erősítéséhez, a térségi foglalkoztatók együttműködéséhez és a foglakoztatási helyzetet javító szabályozási és egyéb intézkedések, változtatási igények kialakításához.

A projekt vezetője a J.L. Seagull Alapítvány (Salgótarján), együttműködő partnerei az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. és a Nógrádi Fejlesztési Ügynökség.

Női Erő - Stabil alap nőknek Vas megye déli és keleti részén

A kedvezményezett neve: IFKA Közhasznú Nonprofit Kft.

A projekt címe: Női Erő - Stabil alap nőknek Vas megye déli és keleti részén

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.9-17-2017-00016

A projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2021.03.31.

A szerződött támogatás összege: 199 800 090 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

A projekt tartalmának bemutatása:

A „Női Erő – Stabil alap nőknek Vas megye déli és keleti részén” - EFOP-1.2.9-17.2017-00016 - című projekt 4 szervezet közös munkája révén valósul meg. Konzorciumvezetője a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, három konzorciumi partnere a Változó Világért Alapítvány, az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. és a Pannon Novum Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság. A projekt keretében Celldömölkön került kialakításra egy Család és Karrier Pont.

A projekt célja a Vas megyében élő nők munkaerőpiaci esélyeinek javítása, amelyet az Európai Unió támogat. Ennek köszönhetően az aktív korú magánszemélyek térítésmentesen vehetnek részt a képzéseken, rendezvényeken, és lehetőség nyílik a munkáltatókkal való közös gondolkodásra is, hogy a munkaerő-piaci keresletet és kínálatot összehangoljuk.

NŐK a Központban
A kedvezményezett neve: IFKA Közhasznú Nonprofit Kft.

A projekt címe: NŐK a Központban

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.9-17-2017-00020


A projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés):
2021.03.31.

A szerződött támogatás összege: 199 993 318 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100 %

A projekt tartalmának bemutatása:

A Nők a Központban elnevezésű (EFOP-1.2.9-17-2017-00020) kezdeményezés kiemelt célja, hogy a nőknek segítsen az álláskeresésben, a munka világába való visszailleszkedésben. A projekt vezetője a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, együttműködő partnerei az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. és a komáromi Kemence Hagyományőrző-és Gasztro-kulturális és Közösségfejlesztő Egyesület.

A pályázat megvalósításával a három közreműködő arra vállalkozott, hogy az EFOP-1.2.6 Családbarát ország kiemelt felhívás megvalósítójával együttműködve Női Információs és Szolgáltató Központot hoz létre és működtet, képzéseket, felkészítéseket bonyolít le, kommunikációs, szemléletformáló tevékenységeket valósít meg Komárom és Kisbér városában, kiemelten a Komáromi és Kisbéri Járás meghatározott célcsoportjai számára.

A projekt céljai:

A nők munkaerő-piaci helyzetének javítása, a család és munka összeegyeztethetőségének előmozdítása helyi megoldásokkal és együttműködésekkel.

A nők atipikus foglalkoztathatóságának javítása.

A munkáltatók és a munkavállalók helyi szintű együttműködésének javítása a család és a munka összeegyeztethetőségének érdekében.

A magánélet és a munka összehangolását segítő támogató szolgáltatásokat nyújtó szolgáltatók és a velük együttműködő közösségek működési feltételeinek megteremtése.

Atipikus foglalkoztatási formák népszerűsítése, elterjesztése, új típusú munkaidő modellek népszerűsítésével és a bevezetés lehetőségének megismertetésével mind a munkavállalók, mind a munkaadók körében.

A nőkkel szembeni társadalmi és gazdasági sztereotípiák lebontása helyi szemléletformáló eszközökkel.

A projekt megvalósítását a helyi gazdasági és társadalmi szereplőkkel megkötött együttműködési megállapodások segítik.

 

Nő az esély, nő a tét, nő a munka - Nő-Köz-Pont kialakítása és működtetése Bács-Kiskun megyében

A kedvezményezett neve: IFKA Közhasznú Nonprofit Kft.

A projekt címe: Nő az esély, nő a tét, nő a munka - Nő-Köz-Pont kialakítása és működtetése Bács-Kiskun megyében

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.9-17-2017-00044

A projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2020.12.31.

A szerződött támogatás összege: 199 997 788 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100 %

A projekt tartalmának bemutatása:

Bács-Kiskun megyében Család és KarrierPONTot hozott létre a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Baján, Kalocsán és Kiskunhalason. A Család és KarrierPONTok sikeres működését segítik szakértelmükkel különböző egyéni és csoportos szolgáltatásokkal a konzorciumi partnerek: IFKA Közhasznú Nonprofit Kft., Máltai Szeretetszolgálat, RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat.

A projekt célja a vidéken élő nők munkaerő-piaci esélyeinek javítása, amelyet az Európai Unió támogat. Ennek köszönhetően az aktív korú magánszemélyek térítésmentesen vehetnek részt a képzéseken, workshopokon, tréningeken, tanácsadásokon, rendezvényeken, és lehetőség nyílik a munkáltatókkal való közös gondolkodásra is, hogy a munkaerő-piaci keresletet és kínálatot összehangoljuk.

Nők a munka világában Heves megyében

A kedvezményezett neve: IFKA Közhasznú Nonprofit Kft.

A projekt címe: Nők a munka világában Heves megyében

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.9-17-2017-00046

A projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2021.03.31.

A szerződött támogatás összege: 198 360 148 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100 %

A projekt tartalmának bemutatása:

A programot a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara konzorciumvezetőként, konzorciumi partnerként, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület és az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. közösen valósítják meg.

A CSAKPONT célja, hogy a munkaerőpiacon hátrányt szenvedő hölgyeknek nyújtson segítséget szociális, HR- és pszichológus szakember segítségével, gyermekfelügyelet biztosítása mellett képzési lehetőségeket, tréningeket kínáljon a munkaerőpiacról kiszorult édesanyáknak, közösségi térként funkcionáljon kisgyermekesek és női vállalkozók részére, elősegítse a nők atipikus foglalkoztatásának népszerűsítését, és találkozási pont legyen munkáltatók és álláskeresők között.

Képzéseinkre azonban nem csupán a munkaerőpiacon hátrányt szenvedő hölgyeket várják, hanem minden olyan érdeklődőt, akiknek a munkakeresésben, vagy karrierváltásban lenne szüksége segítségre.

A család és munka hatékonyabb összeegyeztetésére vágyó munkavállalók számára ajánl nekik szóló tréningeket, foglalkozásokat.

NŐNAP 365 Nő-Köz-Pont működtetése Nyugat-Baranyában, Szigetvár központtal

A kedvezményezett neve: IFKA Közhasznú Nonprofit Kft.

A projekt címe: NŐNAP 365 Nő-Köz-Pont működtetése Nyugat-Baranyában, Szigetvár központtal

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.9-17-2017-00102

A projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2020.12.31.

A szerződött támogatás összege: 199 999 005 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

A projekt tartalmának bemutatása:

A „Nőnap 365” projekt célja a Szigetváron kialakított Nő-Köz-Pont működtetése, mely szolgáltatásai, képzései és rendezvényei révén hozzájárul a térségben élők családi, társadalmi és munkaerő-piaci szerepeinek összeegyeztetéséhez. Elősegíti a nők foglalkoztathatóságát, atipikus munkavégzését, a munkáltatók és munkavállalók közötti együttműködést, és a család és munka összeegyeztethetőségét.

A projekt célja a nők atipikus foglalkoztatottságának javítása, illetve az atipikus formák népszerűsítése és elterjesztése. Továbbá a magánélet és a munka összehangolásának segítő támogató szolgáltatása, helyi munkavállalók elérése, bevonása.

Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben a Mórahalmi járásban

A kedvezményezett neve: IFKA Közhasznú Nonprofit Kft.

A projekt címe: Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben a Mórahalmi járásban

A projekt azonosító száma: EFOP-1.5.3-16-2017-00039

A projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2021.01.31.

A szerződött támogatás összege: 499 587 521 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100 %

Konzorciumi tagok:

  • Mórahalom Városi Önkormányzata
  • Ruzsa Község Önkormányzata
  • Ásotthalom Község Önkormányzata
  •  Szatymaz Község Önkormányzata
  • Üllés Község Önkormányzata
  • Bordány Község Önkormányzata
  • Domaszék Község Önkormányzata
  • Esély Mórahalmi Szociális Magánalapítvány
  • IFKA Közhasznú Nonprofit Kft.

A projekt tartalmának bemutatása:

A térségre jellemző, hogy kiugróan nagy a területi különbség a képzett munkaerő rendelkezésre állása, a foglalkoztatottság és munkanélküliség mértéke esetében. A településeken észlelhetők a gazdasági, szociális, infrastrukturális hátrányok, melyek együttesen korlátozzák az ott lakók életesélyeit, továbbá a regionális különbségek kedvezőtlen hatásai szintén érzékelhetők. A településeken az egészségügyi, oktatási, szociális intézményi ellátottság, infrastruktúra, helyi gazdasági aktivitás és közigazgatási hozzáférés akadályozott, rossz helyzetű. A tanyás településszerkezet megnehezíti a humán közszolgáltatásokhoz való hozzáférést.

Ezen problémákból kiindulva szükség van az alapvető humán közszolgáltatások kapacitásának és szolgáltatáspalettájának fejlesztésére, a szakemberek kompetencia-fejlesztésére, a közszolgáltatásokhoz való hozzáférés fejlesztésére.

A projekt egyik legfőbb célja a társadalmi felzárkózás érdekében, a területi különbségek csökkentése, a minőségi humán közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása.
A projekt másik fő célja a helyi esélyegyenlőségi programokban feltárt problémák komplex, a helyi közösségekre és erőforrásokra alapuló kezelését célzó területi hatókörű fejlesztési programok megvalósításának támogatása.

Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.