Járműipari beszállító-fejlesztési Program

A 2023. évi Járműipari Beszállító-fejlesztési Program célja, hogy a járműiparban és az akkumulátoriparban erősödjenek, és stabil pozíciójukat megtartsák a hazai vállalkozások, továbbá növekedjen a magyar beszállítók által képviselt arány.

A program célkitűzése az, hogy a Magyarországon működő nagyvállalatok, mint megrendelők egy közös fejlesztési tervet alakítsanak ki már meglévő vagy potenciális beszállítójukkal, amely alapján a beszállító magasabb hozzáadott értékű termékkel vagy új termékkel tud részt venni a gyártásban.

Magyarországon a járműipar a hazai bruttó hozzáadott érték 3,3%-át adja, és csaknem 180 000 főt foglalkoztat. A járműipar és az akkumulátoripar együttes termelési értéke 2030-ra meghaladja a hazai ipar termelési értékének 30%-át.

A hazai autóipari vállalatoknak számos kihívással kell szembenézniük ebben az évtizedben, az elektromobilitás térnyerése jelentős technológiai átalakulást vár el a vállalatoktól. A járműipar technológiai átalakulásának – a hagyományos hajtású járművek helyett az újfajta hajtású járművek gyártására történő átállás – fenntartható megvalósításához szükséges egy magas hozzáadott értéket előállító, erősebb hazai beszállítói kör megteremtése.

A támogatási kérelmek benyújtására 2024. február 19. napjától 2024. március 14. napján 23 óra 59 percig van lehetőség az alábbi módon: a kitöltött kérelem elektronikus úton való beküldése a jarmuiparibfp@mgfu.hu elérhetőségre. 

A Járműipari Beszállító-fejlesztési Program keretében nyújtott támogatások igénylésének 2023. évi feltételeiről szóló tájékoztató itt érhető el.
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.