Modern Gyárak Éjszakája 2022. – A hazai élvonalbeli technológiák bemutatkozása

Industry development
November 14, 2022
2022. november 11-én, immár hatodik alkalommal rendezték meg a Modern Gyárak Éjszakáját. A megnyitó a pécsi KONTAKT-Elektro Kft. telephelyén volt, ahol az országos programsorozat részeként tartott eseményt György László, a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára nyitotta meg.

„Az új technológiák kifejlesztése, alkalmazása és megismertetése elengedhetetlen ahhoz, hogy a magyarok biztos, jól fizető munkahelyekhez jussanak a jövőben, ami a kormány törekvése” – mondta az államtitkár. Majd hozzátette: azért hozták létre a Modern Mintaüzem Programot és a Modern Gyárak Éjszakáját, hogy az élvonalbeli technológiákkal megismerkedhessenek az emberek.

A megnyitónak helyszínt adó, egyebek közt elektronikai berendezések, kapcsoló- és vezérlőszekrények gyártásával foglalkozó vállalat kapcsán az államtitkár kiemelte: a magyar tulajdonú cég elsőként és egyelőre egyedüliként fejleszt hidrogén alapú technológiákat az országban, a társaság a Megújuló Energiák Nemzeti Laboratóriumához is csatlakozott. A pécsi gyárlátogatáson az érdeklődők betekintést nyerhettek az elkövetkező évek fejlesztési irányaiba, kiváltképp az energetika, energiatárolás és a hidrogéntechnológiák területein.

A korábbi évekhez hasonlóan 2022-ben is olyan hazai cégek mutatkoztak be az országos programsorozaton, amelyek innovatív, high-tech, zöld valamint okos megoldásokat alkalmaznak működésük során, és ezzel versenyképessé teszik Magyarországot. Idén több mint 70 vállalat csatlakozott az eseményhez, ebből majdnem 50 fizikailag is megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt.

This website uses cookies to function. By continuing to browse this site, you agree to the use of cookies stored on your computer.